Pronađi članak:

15. 9. 2011.

iPhone 5 Nano – novi koncept dizajnOve godine, puno vise nego ikada prije, su popularni koncepti iUredjaja. Vec smo pisali o takvim konceptima i ranije. Danas vam donosimo jos jedan iPhone 5 nano iUredaj koncept ali ovaj je malo drugaciji od drugih.

Dizajner ovog koncepta Zeki Ozek je ubacio i razlicite nove funkcije koje jos uvjek ne postoje na iPhoneu. Fukcije kao na primjer koristenje vasih otisaka prstiju za pokretanje razlinih funckija na telefonu. Placanje NFC racuna putem otiska prsta. Otkljucavanje uredaja. Otvaranje razlinh aplikacija sa razlicitim prstima. Naprimjer, palac vam otvara SMS App and kaziprst postu, i slicno. Uredaj bi bio 23% manji od iPhone-a 4 te bi takodjer imao digitalni “Scroll Wheel” sa kojim bi mogli micati stranice texta u Safariju gore ili dole. Dogmadi za “volume” bi se mogli koristi za igranje igara na iPhone-u.

Pogledajte ostatak slika pa nam i sami reciti sto mislite? Za ili Protiv?Novi dizajn je 23% manji od iPhonea 4.Spojite iPhone putem bluetooth tehnologije sa vasim iPod nano satom, te kontrolirajte odredene funkcije. (Dobro za sportase.)Otkljucajte telefon pomocu vase osobnog otiska prsta. Dotaknite ekran sa cetiri prsta da otvorite multitasking.Pozadina telefona ima digitalni “scroll wheel” koji se moze koristit za micanje Safari internet stranica gore ili doleKoristenje “volume” dugmadi za igranje igrica.(izvor)

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: