Pronađi članak:

15. 9. 2011.

[Uputstvo] Kako da instalirate Windows 8, pored trenutnog Windowsa?



Microsoft je demonstrirao Windows 8 pre neki dan i omogucio je svima preuzimanje istog. Ako zelite da probate Windows 8 na svom racunaru, a ne zelite da delite particije i radite instalaciju preko svog postojeceg operativnog sistema, pratite ovo uputstvo.

To se postize preko programa VirtualBox koji omogucava snimanje vise operativnih sistema na vec postojeci, virtuelno. Treba vam Win 8 Developer Preview (preuzimanje). Pomocu ovog uputstva mozete snimiti Windows 8 na sve operativne sisteme koji podrzavaju aplikaciju VirtualBox.

Pa da pocnemo:

1. Pokrenite VirtualBox (preuzimanje), izaberite New. Unesite ime po izboru a za verziju izaberite Windows 7.






2. Sada izaberite koliko RAM zelite da mu dodelite, idealno je 1GB. Mozete dodeliti vise ali ne manje.



3. Sada pomocu uputstva sa ekrana napravite virtuelni hard disk gde ce se instalirati Win 8. Morate izabrati 20GB ili vise.



4. Sada ce se pokrenuti virtuelna masina i pojavice se carobnjak gde izaberite preuzeti Windows 8 image fajl i izaberite Continue za pocetak instalacije.






5. Kada se pokrenula instalacija, izaberite jezik i pratite standardni instalacioni proces koji je prilicno slican Windowsu 7.



6. Kada se zavrsi instalacija i reboot-uje virtuelna masina, pojavice se carobnjak za prvo startovanje Windows-a 8 gde cete izabrati zeljena podesavanja, sve dok se ne pojavi Start ekran.





Sve sto vam ostaje jeste da uzivate u Windowsu 8 i napisete svoje komentare! Pogledajte nasu galeriju ostalih uputstava.

izvor

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: