Pronađi članak:

9.03.2011

Google pokreće offline verzije servisa (Kalendar, Dokumenta, Gmail)Kompanija Google će uskoro omogućiti svojim korisnicima offline pristup svojim veb aplikacijama - pošti Gmail, kalendaru i paketu aplikacija Google Documents u situacijama kada nije moguće povezivanje sa Internetom.

Pristup tim servisima će se ostvarivati putem aplikacija na HTML5 koje za sada mogu da rade samo u Google Chrome pretraživaču, ali se u budućnosti planira da podržavaju i druge brauzere.
Aplikacija za pristup na Gmail već se pojavila u prodavnicama Chrome Web Store, dok aplikacije za Calendar i Docs treba da izađu ovih dana, objavljeno je na blogu Google-a.
Aplikacija Gmail omogućava čitanje pošte, rad sa inbox folderom i odgovaranja na poštu. Odgovori će biti poslati nakon što se korisnik ponovo priključi na internet.

Uz pomoć aplikacije Docs za sada je samo moguće pregledati dokumente, dok će funkcija uređivanja biti dodata kasnije.

Kod aplikacija Gmail i Calendar biće predviđena mogućnost prebacivanja između offline i online režima.

U Goglovim servisima je i ranije postojala mogućnost rada u offline režimu, ali nije bila realizovana preko aplikacija na HTML5, već preko ekstenzije Gears čiju je razradu Google obustavio u februaru 2010. godine.

Više na Googleovom službenom blogu.

preuzeto sa

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: