Pronađi članak:

3. 9. 2011.

iPhone 4S/5 donosi i dorađenu antenu



Novi trend u svijetu iPhone 5 glasina je na pomolu a u pitanju su glasine potkrijepljene navodnim dijelovima dolazećeg uređaja. Nakon što smo u posljednje vrijeme vidjeli bateriju, senzor kamere te ekran sa digitizerom sada je na redu metalna traka antene.

Prva pomisao? Fotografije daju novi vjetar u leđa tvrdnjama o minimalnim razlikama u dizajnu iPhonea 5 u odnosu na iPhone 4. Iste donose vizuelnu uporedbu antena na modelima iPhone 4 GSM, iPhone 4 CDMA i iPhone 4S/5, gdje bi srednja antena na fotki bila ona od novog modela. Djeluje poznato? Još kako! U principu, ova antena istovjetna je anteni CDMA „četvorke“ ali sa dodanim mjestom za ladicu SIM kartice.






Naravno, ne možemo isključiti mogućnost da gledamo u fake fotografije, naročito jer je tako nešto relativno lako montirati ili čak napraviti u stvarnosti te lansirati glasinu ali ne treba zanemariti ni moguću logiku Applea ako se ovo pokaže istinitim. Dual mode iPhone koji bi radio na dvije najzastupljenije mobilne mreže je nešto o čemu se raspravlja već neko vrijeme. Nije velika tajna da iPhone 4 CDMA ispod kože posjeduje Qualcomm Gobi čip koji je sposoban spajati se kako na GSM tako i na CDMA mreže. Kako je Verizon iPhone (većim dijelom) izbjegao antennagate pritužbe moguće je da Apple iskoristi modifikovani dizajn njegove antene uz dodatak SIM kartice.



Čista količina mogućih scenarija za nove iPhone modele ove jeseni postavlja ogromnu prepreku pred bilo kakvu razumnu analizu ovih fotografija. Možda je ipak u pitanju antena za jeftiniji iPhone 4S koji će biti predstavljen zajedno sa potpuno novim iPhoneom 5? Sigurno je samo da Tim Cook trlja dlanove jer svaka nova glasina je poput besplatne reklame za uređaj koji uskoro treba ponuditi na tržištu.

(omizio)

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: