Pronađi članak:

4. 9. 2011.

Muzičar Žan Mišel Žar napravio čudovište od zvučnika za iUređaje



Žan Mišel Žar nije samo vrhunski muzičar, već i vrlo inovativni pronalazač. Francuski virtuoz, koji će 10. oktobra nastupiti u Beogradskoj areni, predstavio je "AeroDream One", najveći i najmoćniji zvučnik na svetu za "iUređaje" (iPod, iPhone, iPad) koji je visok 3.5. metra, a jedan stup zvučnika uključuje pet odvojenih pojačala.

Osim neverovatne visine, težine od oko 400 kilograma i snage od 10.000 vati "AeroDream" vredi kao luksuzna kuća - oko 550.000 dolara ali može se nabaviti i minijaturna 43-inčna verzija za oko 1.200 dolara. Praktičnija verzija je viša od jednog metra i teži oko 14 kilograma.




"Sa razvojem tehnologije, uslovi snimanja muzike u studiju znatno su napredovali, dok razvoj sredstava za slušanje nema neki značajni pomak, vinil je zamenio CD, uglavnom slabijeg kvaliteta, a sada i MP3 koji je po kvalitetu na još nižem stepenu. Postupno gubimo našu emocionalnu odanost zvuku", kaže Žan Mišel Žar.



Svaki zvučnik se posebno izrađuje po narudžbini, a na isporuku se mora sačekati do šest meseci. Kupci mogu da biraju između tri različite boje, a sa narudžbinom dobijaju dve VIP ulaznice koje uključuju i upoznavanje sa muzičarem na koncertu tokom svetske turneje.

Pogledajte video:



Žan Mišel Žar, koji u Beograd dolazi u sklopu svetske turneje "World Tour 2011", kaže da muzički uređaji treba da budu u sredini sobe, ne u nekom uglu, na polici ili u prenosnim uređajima jer je tada zvuk najbolji.

izvor

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: