Pronađi članak:

29. 10. 2011.

Zašto Stiv Džobs nije imao registarske tablice?Jedan zanimljiv detalj iz života Stiva Džobsa je onaj da njegov mercedes nikad nije imao registarske tablice. Ta činjenica je nervirala mnoge koji su se pitali kako je to moguće, zašto bi se to njemu praštalo, nije li neko od njegovih ljudi potplaćivao nepotkupljive policajce ili je možda imao nekog u kalifornijskoj službi za motorna vozila.

Jedni su smatrali da ga verovatno nije bilo briga i da je bez pogovora plaćao kazne kad bi ga ulovili, a drugi, među njima i kolega Stiv Voznijak, da verovatno ima nekakvu dozvolu.Ispostavilo se da ništa od toga nije tačno i da je sve daleko jednostavnije. Sudeći prema jednom napisu koji je objavljen ovde, Džobs je voleo da se razlukuje od drugih (setimo se Eplovog slogana Misli drugačije – Think Different) i otkrio savršeno zakonit način da stalno vozi kola bez tablica.
Stiv je otkrio da u kalifornijskom zakonu postoji rupa koja je posledica tamošnje gotovo tradicionalne velikodušnosti. Naime, svako ko ima nov auto mora na njega da stavi tablice najdalje za šest meseci.Znajući to Stiv je sklopio ugovor sa lizing kompanijom da mu posle svakih šest meseci dâ novi mercedes SL 55 AMG identičan s prethodnim. Pošto nikad nije bio u kolima starijim od šest meseci nije morao da ima tablice, pa se nikakva slučajna grupa slova i brojeva, a kamoli personalizovana kombinacija, nije mogla povezati s njim.

Naravno, mnogi su se odmah zapitali da li je ta kompanija pokušala da proda neki tako korišćen mercedes uz sitnu napomenu da ga je vozio Stiv Džobs?

preuzeto sa

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: