Pronađi članak:

26. 11. 2011.

Apple i Sharp razvijaju novi TV


Sudeći prema glasinama objavljenim na lokaciji Apple Insider, kompanije Apple i Sharp zajednički razvijaju nove vrste televizora. Još uvek nije izvesno kako će se zvati ti novi televizori (Smart TV ili iTV), ali se očekuje da budu predstavljeni sredinom naredne godine.

Prema tim najavma, proizvodnja novih televizora trebalo bi da počne u februaru iduće godine u Sharpovoj fabrici Gen 10 u Osaki.U međuvremenu, Apple i Sharp sarađuju na razvoju nove generacije iPhonea i iPada. Prema najavama, Apple želi da u svojim novim uređajima zasnovanim na operativnom sistemu iOS primeni LCD panele sačinjene od indijuma, galijuma i cinka (indium-gallium-zinc, IGZO)

Nova tehnologija bi trebalo da odgovori na Appleove zahteve za štedljivim ekranima sposobnim da prikažu sliku visoke rezolucije. To ne uključuje upotrebu IPS tehnologije da bi se dobili širi uglovi gledanja, niti dvostruko LED pozadinsko osvetljenje, tehnologija koju Apple poslednjih godina ozbiljno razmatra.

IPS je tehnologija izrade LCD panela koju je 1996. godine razvio Hitachi. Ta tehnologija je rešila probleme malih vidljivih piksela i loše reprodukcije boja. Naziv potiče od činjenice da kristali u ćeliji leže paralelno u ravni panela, a kada se na ćeliju primeni napon, kristali se okreću za 90 stepeni i propuštaju svetlo kroz matricu, dok u pasivnom stanju zatvaraju matricu.

preuzeto sa

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: