Pronađi članak:

8. 11. 2011.

Aquaria (igrica)



Aquaria je igra kakvu odavno niste igrali. Kompletna avantura, počev od same priče, preko svijeta u kojem se odvija, lika kojeg kontrolišete pa do načina igranja i interakcije sa okolinom.



Ova nesvakidašnja igra vas stavlja u ulogu Naije, djevojčice – podvodnog bića, koje ne možemo nazvati sirenom, mada ima nekih sličnosti sa tim bićima.

Naijina priča počinje kada se budi posle kataklizme koja je zadesila njen svijet i prenijela je u potpuno novo okruženje, podvodni svijet nepreglednih okeana. Potpuno prilagođena životu u novoj sredini, Naija, uz vašu pomoć, naravno, kreće u potragu za sopstvenim identitetom.



Pustolovine male Nanije će vas voditi kroz velike sisteme podvodnih pećina i kanala, prepunih raznih podvodnih živih bića, ostataka starih civilizacija, logičkih i fizičkih prepreka koje morate savladati kako bi dalje napredovali.

Naniju kontrolišete tako što prstom kliknete na mjesto gdje želite da otpliva. Ukoliko kliknete dva puta brzo, Nanija će plivati brže. Osim ovih kontrola, tu je i interakcija Nanije sa okolinom.



Podvodni svijet u kojem se odvija igra je prepun raznih živih bića, a vrlo malo njih je prijateljski nastrojeno prema našoj junakinji. Morate izbjegavati kontakt sa skoro svim bićima u igri, inače Nanija gubi životnu energiju, što na kraju dovodi do kraja igre.




Ono što ovu igru čini posebnom i vrlo interesantnom, je način na koji Nanija komunicira sa okolinom. Klikom na Naniju dobijate prsten sastavljen od “nota” predstavljenih oblicima raznih boja. Klikom na svaki od oblika, Nanija ispušta zvuk koji taj oblik predstavlja.

Kombinovanjem ovih zvukova, nastaju pjesme, koje imaju razne efekte na Naniju ili njenu okolinu. Tako imate pjesme koje formiraju štit oko Nanije, ili joj omogućavaju da pomjera pojedine objekte.




Nakon nekog vremena, Nanija će naučiti pjesmu koja je pretvara u energetsko biće, i dok je u tom obliku, Nanija se vrlo efikasno bori protiv podvodnih napasti, ispaljivanjem energerskih projektila, što čitavoj igri daje novu dimenziju.

Otkrivanjem skrivenih djelova podvodnog lavirinta, ubijanjem neprijatelja ili pomjeranjem raznih objekata, nalazićete na razne predmete kao što su listovi biljaka, razna ulja, meso raznih životinja i slične stvari.

Kombinovanjem ovih stvari, možete da premate jela koja Naniji vraćaju energiju ili utiču na povećavanje njenih sposobnosti na određeni vremenski period. Na ovaj način Nanija može da lakše savlada prepreke koje se mogu naći na njenom putu.




Prostor u kome se igra odvija je vrlo veliki i uglavnom se sastoji od lavirinta podvodnih pećina, u kojem se vrlo lako izgubiti. Da vam se to ne bi desilo, tu je mapa, koju aktivirate klikom na mini mapu u gornjem desnom uglu ekrana.

Tu jasno možete da vidite trenutnu poziciju, djelove zone koje ste prešli, kao i neistražene djelove mape, što vam omogućava da se vrlo lako i brzo snađete u komplikovanom podvodnom svijetu.




Vizuelni dio igre je impozantan, sa vrlo lijepo urađenim podvodnim pejsažima, u kojima će sigurno uživati i oni najzahtjevniji igrači. Što se tiče zvuka, toliko je kvalitetan da se preporučuje korišćenje slušalica prilikom igranja Aquarie.

Igra predstavlja pravo osvježenje na tržištu igara za iPad, i uživali smo igrajući je. Zahvaljujemo se tvorcima igre, Semi Secret Software LLC, koji su nam omogućili da je igramo. Preporuka, igra za uživanje.

Video:



Cijena: 4.99$
Datum objavljivanja: 03.11.2011.
Verzija: 1.0
Veličina: 311 MB
Kategorija: Adventure igrice
Zahtijeva: iPad. iOS 4.2 i kasnije verzije.
Kupovina (iTunes link)
Besplatno preuzimanje (link)

Pogledajte jos igrica na u nasoj galeriji aplikacija za iUredjaje.

preuzeto sa

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: