Pronađi članak:

11. 11. 2011.

Chronic Dev Team korak bliži untethered jailbreaku



iOS 5 je već nekoliko tjedana sa nama. Iako se većina nadala brzom rješenju za untethered jailbreak, osim nekoliko mrvica, značajnijih informacija nije bilo. Danas je član Chronic Dev Teama na svom Twitter nalogu sa nama podijelio novosti o napretku na ovom polju.

Dakle, pod2g je pronašao exploit koji bi nam mogao omogućiti untethered jailbreak u dogledno vrijeme. Nije da glumimo pametnjakoviće ali pitamo se šta je sa onih pet userland exploita kojima se ekipa hvalila na JailbreakCon (MyGreatFest) konvenciji ove godine? Možda je ovo jedan od njih, ali možda je i potpuno novi. Bio ovo userland ili bootrom exploit, dočekat ćemo ga sa raširenim rukama. Za one koji ne znaju razliku između ova dva evo i pojašnjenja, bootrom exploit je hardwareska “rupa” i ako se takav iskoristi za jailbreak Apple ga može pokrpati tek kad predstavi revidirani hardware; s druge strane, userland exploit je softwareske prirode i može se učiniti ništavim pomoću novog firmwarea.




pod2g je rekao da untethered jailbreak ne očekujemo uskoro, ali da će dati sve od sebe kako bi alat dobili što prije. Nadamo se da ćemo uskoro imati više dobrih vijesti, posebno za vlasnike iPhonea 4S i iPada 2, za koje na iOS 5 nije moguć ni tethered jailbreak.

preuzeto sa

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: