Pronađi članak:

11. 11. 2011.

Ako želite untethered jailbreak ne radite update na iOS 5.0.1!Danas je haker pod2g na Twitteru dao još jedno upozorenje.

Dakle, ruke dalje od updatea kada iOS 5.0.1 bude dostupan ako želite untethered jailbreak u dogledno vrijeme! U tweetu spomenuti bug pronašao je Charlie Miller (sigurnosni istražitelj) unutar iOSa 5. Bug će pridonijeti lakšoj primjeni pod2g-ovog exploita ali će uskoro biti zakrpljen. Sam Miller je izbačen iz Appleovog developer programa nakon što je sa pričom o bugu izašao u javnost. Exploit koji je pod2g pronašao zaseban je od ovog buga ali krpljenje dotičnog značit će dužu implementaciju, u prijevodu, untethered jailbreak doći će i za iOS 5.0.1 ali znatno kasnije.
Priča ima i nekoliko tamnih strana. iOS 5.0.1 donosi rješenje za povećanu potrošnju baterije koji je određeni broj korisnika prijavio na iOS 5 a to znači da ako želite untethered jailbreak morat ćete žrtvovati bateriju (ukoliko neko ne postavi fix kao tweak u Cydiai). Drugi problem leži u činjenici da će Apple prestati sa potpisivanjem 5.0 firmware kad se pojavi iOS 5.0.1. U praksi to znači da svi koji su trenutno na iOSu 4.X.X bit će prisiljeni da urade update na iOS 5.0 i sačuvaju svoje SHSH blobs dok Apple još nudi potpis za taj firmware, a onda očekivati untethered jailbreak.

preuzeto sa

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: