Pronađi članak:

24. 11. 2011.

Dobri prodajni rezultati iPadovih konkurenataKompanija NPD Group objavila je rezultate svog istraživanja tržišta tabličnih računara u SAD koji pokazuju da je na tom tržištu u prethodnih 10 meseci prodato oko 1,2 miliona tabličnih računara koji konkurišu Appleovom iPadu.

Poređenja radi, Apple je u poslednjem tromesečju prodao 11,1 miliona primeraka iPada.

Proizvođači tabličnih računara koji konkurišu iPadu ostvarili su prihod od 425 miliona USD u prvih 10 meseci 2011. Više od tri četvrtine kupaca tih računara izjavilo je da “nikada nisu razmatrali mogućnost da kupe iPad”. Prema navodima analitičara kompanije NPD Group, to pokazuje da na tržištu postoji velika grupa kupaca koji traže alternativu postojećem izboru.
Zanimljivo zvuči podatak da najveći tržišni udeo među Appleovim konkurentima zauzima kompanija Hewlett-Packard (17%), a slede je Samsung (16%), Asus (10%), Motorola (9%) i Acer (8%).

HP je zauzeo prvo mesto na tom delu tržišta zahvaljujući pre svega odustajanju od proizvodnje tabličnog računara TouchPad i značajnom sniženju cene tog modela, smatraju analitičari kompanije NPD Group.

preuzeto sa

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: