Pronađi članak:

1. 11. 2011.

HTC u Americi bolji od Samsunga i Applea



U trećem kvartalu ove godine, a prema podacima Canalys Analyticsa, HTC je prodao više smartfona u Americi od svojih najvećih konkurenata - Samsunga i Applea.

HTC je isporučio 5,7 miliona uređaja, Samsung 5,2, a Apple 4,9 miliona.

Iako bi neko mogao pomisliti da je Apple na gubitku, analitičari kompanije Canalys kažu da je slabija potražnja neposredno pred izlazak novog modela uobičajena pojava za Apple, te da će u četvrtom kvartalu sigurno zabeležiti bolji rezultat.

Pravi "gubitnik" je zapravo RIM koji je u trećem kvartalu prošle godine imao udeo od 24 posto, a sada samo 9 procenata.




RIM mora da isporuči tržištu nešto novo, smatra analitičar Tim Šepard, kako bi povratio svoj položaj u Americi. U drugim regionima, na primer EMEA, RIM je u odnosu na prethodnu godinu zabeležio veliki rast, čak 59 posto.

HTC i Samsung, koji je nedavno na globalnom nivou postao najveći proizvođač smartfona, zajedno drže 45 posto tržišta smartfona u Americi (prvi 24, drugi 21 posto), i to uglavnom zahvaljujući svojim modelima na Androidu, a Apple je u trećem kvartalu imao udeo od 20 posto.

Inače, HTC je nedavno objavio svoj finansijski izveštaj, koji govori o rastu prihoda od 68 posto u odnosu na prethodnu godinu.

Kompletan izveštaj možete pročitati ovde.

izvor

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: