Pronađi članak:

28. 11. 2011.

I ti možeš da pomogneš u pronalaženju jailbreaka!



Juce smo vas obavestili da haker p0sxninja iz Chronic Dev Tima sprema nesto "uzbudljivo". On je objavio post u kome objasnjava status untethered jailbreaka za iOS 5, a pripremili su nam i alatku pomocu koje svi mozemo da pomognemo u njegovom pronalazenju.

Joshua Hill (p0sxninja) je objasnio da je Apple zakrpio svih 5 pronadjenih propusta za jailbreak.

Takodje je objasnio da je glavni problem u pronalazenju uspesne tehnike jailbreaka "automatsko slanje izvestaja o neuspesnom pokretanju" (automatic crash reposts). O cemu se ovde radi? Pa kada neka aplikacija "crash-uje", dogodi se to da se podaci o tom dogadjaju salju Apple-u. Oni tada mogu da vide sta hakeri spremaju i mogu da zakrpe sve propuste. Ovo slanje Apple-u se dogadja kada povezete iPhone na iTunes, cak i kada je opcija iskljucena. Hakrei su svom procesu iznalazenja propusta moraju da crash-uju aplikacije hiljade i hiljade puta, i svaki put Apple sazna za to.




E sada je Chronic Dev Tim odlucio da okrene ovu tehniku protiv Apple-a!

Umesto da se zacarani ciklus nastavlja, oni su odlucili da naprave programce Crash Recovery pomocu koga ce svi crash reportovi umesto na Apple server biti poslati na privatni server u vlasnistvu Chronic Dev Tima. Takodje, program ce da onesposobi iTunes da u buducnosti ne salje bilo kakve informacije o iUredjima Apple-u.



Na ovaj nacin hakeri ce imat informacije koje im znace, a Apple nece imati informacije koje su im potrebne. :)




Chronic Dev Tim ohrabruje sve iz jailbreak zajednice da preuzmu aplikaciju (linkovi ispod) i da je pokrenu. Sve sto je potrebno je jedan klik na dugme kada pokrenete program. Sto vise crash reportova dobiju, to ce pre ispraviti bagove, naci propuste i napraviti alatke za buduci jailbreak.

Preuzimanje:


Uskoro uputstvo kako da koristite ovaj program.

Mi smo poslali, a vi? Napisite nam u komentarima.

izvor izvor

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: