Pronađi članak:

21. 11. 2011.

iPhone "gazi" BlackBerry među poslovnim korisnicima



Da li vest da BlackBerry uređaji više nisu primarni izbor korporativnih korisnika može da predstavlja iznenađenje? Teško, s obzirom da svi znamo da RIM prolazi kroz turbulentan period. Ipak, agencija iPass ima i neke veoma konkretne podatke o toj temi.

Njeni analitičari su anketirali oko 2.300 zaposlenih iz 1.100 kompanija širom sveta, od čega je polovina ispitanika bila sa severnoameričkog kontinenta. Na tom uzorku, zaključili su da BlackBerry telefone za posao sada koristi oko 32 odsto zaposlenih, u poređenju sa 45 odsto onih koji za posao koriste iPhone. Poređenja radi, lane je ovaj odnos iznosio 34,5 prema 31,1 odsto u korist BlackBerry aparata.




Kao da ovaj pad popularnosti nije dovoljno loša vest za RIM, prognoze govore da će sledeće godine BlackBerry uređaji pasti čak na četvrto mesto ove liste, iza iPhonea, Android, te Windows Mobile telefona (da, stari Windows Mobile i dalje je relativno popularan u korporativnom okruženju, pre svega jer se lako povezuje na Microsoftove korporativne usluge).

Kada su u pitanju tableti, ovaj kontrast je još veći. BlackBerry PlayBook nije privukao veliki broj fanova, pa trenutno "okupira" svega 6,2 odsto korporativnog tržišta. Kada je u pitanju poslovna primena, apsolutna zvezda među tabletima je iPad, kojeg koristi čak 84,1 odsto zaposlenih.

preuzeto sa

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: