Pronađi članak:

22. 11. 2011.

SBSettings bez jailbreak-a
Vec je proslo vise od mjesec dana kako je izbacen iOS 5 a od untethered jailbreaka ni traga ni glasa. Mnogi su se vec odlucili da naprave tethered ili semiTethered jailbreak a mnogi jos suvijek strpljivo cekaju da izadje untethered jailbreak te da se docepaju svojih omiljenih tweakova.

Ako vam nedostaju aplikacije kao SBSettings koje prave kratice ka odrodjenim postavkama iOS-a onda definitivno pogledajte te probajte IconSettings.

Naime radi se o “bookmarklet” java bookmarku koji vam dozvoljava da dodjete do odredene postavke u iOS-u 5. Sto znaci da putem odredene web stranice mozete kreirati ikonice na sporingboardu koje prave kraticu ka odredjenoj postavci u iOS-u, i to sve bez jailbreaka.
Sada uz pomoc IconSettinga mogu doci do brightness zaslona direktno putem jedne ikonice na springboardu. Sto znaci da umjesto tri koraka sada moram uciniti samo jedan.

Osim brighnessa IconSettings moze napraviti kraticu ka bilo kojoj funkciji iOS-a. Kao na primjer Airplane mode, Bluetooth, Facetime, iCloud, network, i mnoge mnoge druge.

Sve sto vam treba mozete naci ovde ali u slucaju da vam nesto nije jasno ispod vam dje etaljno uputstvo.
UPUTSTVO:

Korak 1: Kliknte na ovaj link putem safarija na iPhoneu
Korak 2: U dnu mozete naci linkove ka odredenim postavkama (ili punom paketu ikona za sve postavke)

Korak 3: Kliknite na onaj koji vam je potreban

Korak 4: iPhone ce vas pitati dali zelite da otvorite odredjenu postavku. Kliknite Cancel.
Korak 5: Kliknite na bookmark na toj stranici te na Add to Home Screen.
Korak 6: Ovo ce vam pokazati bookmarklet ikonicu za to funkciju. Kliknite na Add
To je to sada ce vam se ova kratica pokazati na springboardu. Kada je kliknete iPhone ce vam otici o odredjenu postavku za kojju ste napravili kraticu. I to je to. Puno bolje i brze.
Ispod pogledajte kratku video recenziju:Dobar trik sa obzirom da vam za ovo ne treba jailbreakovan iPhone i da je sve potpuno besplatno.

preuzeto sa

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: