Pronađi članak:

19. 12. 2011.

Apple vodeći proizvođač smartfona (statistika)



Novo istrazivanje kompanije Nealsen otkriva statistiku upotrebe pametnih telefona. Pogledajte statistku prema kategorijama.

Vodeći proizvodjac smartfona

Na prvom mestu je Apple koji drzi 28.6% trzista u Sjedinjenim Državama. Ovde se govori samo o uredjajima, ne o operativnim sistemima. Prate ga BlackBerry 17%, HTC 15.8% , Samsung pa Mororola. Detaljnije u tabeli ispod:



Najzastupljeniji OS prema starosnoj grupi

Iako je Apple vodeci proizvodjac, Android vodi kao najpopularniji OS sa 43% udela u trzistu. Apple iOS je na drugom mestu i njega najvise koriste stariji dvadesetogodisnjaci. BlackBerry je treci:






Top 10 najposecenijih mobilnih sajtova

Ovo su sajtovi poseceni sa Apple i iOS uredjaja. Googje je prvi na obe platforme sa 92%, zatim Facebook, Twitter i Yahoo na iOS-u, a na androidu Facebook, Yahoo i Wikipedia. Zanimljivo je da Twitter nedostaje sa Android uredjaja. Razlog zasto je ovoliko visoko rangiran na iOS-u je sto je integrisan u iOS 5. Detaljnije:



Ko je preuzeo aplikaciju u poslednjih 30 dana?

Korisnici Androida vode ponovo. Skoro polovina njih je preuzela aplikaciju u poslednjih 30dana na svojim uredjajima. Od preuzimanih aplikacija, igrice su na vrhu top liste u poslednjih 30dana. Do je 26.3 miliona korisnika pustalo video na svojim uredjajima:



Kompletan izvestaj kompanije Nielsen mozete pogledati ovde.

izvor

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: