Pronađi članak:

19. 12. 2011.

Nova knjiga "Zen Stiva Džobsa"



Nova biografska knjiga o Stivu Džobsu naći će se idućeg meseca na policama knjižara, ovog puta u formi grafičke knjige koja istražuje duhovni razvoj nedavno preminulog osnivača kompanije Apple.

Knjiga "The Zen of Steve Jobs" (Zen Stiva Džobsa), čiji je autor Forbsov reporter Kaleb Melbi, istražuje Džobsovo budističko iskustvo koje će presudno uticati na krupne korake koje je kompanija Apple kasnije preduzela, izvršivši revoluciju u tehnologiji i dizajnu, saopštili su izdavači.




Nova biografija obuhvata period od 70-ih do 2011, sa posebnim akcentom na godine nakon 1985. kada je Džobs na neko vreme napustio Apple da bi osnovao kompjutersku firmu NeXT.

Tih godina, Džobs je uspostavio duhovne veze sa japanskim budističkim sveštenikom Kobunom Činom Otogavom, a upravo je to prijateljstvo prikazano kroz ilustracije u knjizi.



Nova knjiga je samo jedna od mnogobrojnih umetničkih ponuda koje su se pojavile posle Džobsove smrti prošlog oktobra.

Pozorišna predstava "The Agony and the Ecstasy of Steve Jobs" dobila je izvanredne ocene kritike i produžila izvođenje na Brodveju, dok je biografija Stiva Džobsa, koju je napisao Volter Ajzakson, postala bestseler.

preuzeto sa

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: