Pronađi članak:

10. 1. 2012.

iPhone, srećan ti 5. rođendan!



Pre tačno 5 godina na Macworld konferenciji 2007. Stiv Džibs je predstavio prvi iPhone. Njegove reči bile su "Danas će apple da ponovo izmisli telefon." Bio je u pravu.

Apple je prvi predstavio pravi pametni telefon, koji je imao veliki ekran sa multi-touch kontrolom bez tastature i time postavio nova pravila u industriji koja je tog dana promenila tok.

Prvi originalni iPhone, poznatiji kao iPhone 2G, koji je predstavljen 2007. je imao moderan dizajn sa aluminijumskim ledjima, ekran od stakla i doteranu formu. Stiv je zahtevao da ekran nema jeftini plastican displej vec stakleni. On je zeleo da iPhone bude drugaciji.




On je postavio standarde iako je bilo dosta posla da se uradi. Tada nisu bile dozvoljene aplikacije koje nisu iz Apple-a. Tek godinu dana kasnije Apple je predstavio App Store. Zelja za aplikacijama drugih proizvodjaca je uticala na pojavu jailbreak zajednice.

Video prezentacija:



Sledeci model, iPhone 3G, koji je izasao 2008. doneo je brzi prenos podataka, GPS, izmenjeni dizajn i App Store kao i dve boje plasticnih ledja.

Godine 2009. Apple je predstavio iPhone 3GS koji se i danas prodaje. On nije bio potpuno novi model vec evolucija iPhona 3G.




Posle skandala sa izgubljenim prototipom, 2010. godine Apple je predstavio potpuno novi iPhone 4 sa radikalno izmenjenim dizajnom i novom revolucijom pametnih telefona.



Prateci tradiciju, iako se ocekivao novi model posle 18 meseci tisine, Apple je unapredio vec postojeci model i izbacio iPhone 4S.

Prilicno smo sigurni da ce novi model biti sa oznakom iPhone 5 i da ce zadati konkurenciji.

Srećan ti rođendan iPhone!


izvor

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: