Pronađi članak:

15. 2. 2012.

Kinezi konfiskuju iPad 2 zbog spora sa Apple-om



Jedan grad u Severnoj Kini počeo je zaplenu Apple-ovih iPad uređaja iz maloprodaja zbog spora oko zaštitnog znaka sa ovom kompanijom, izjavili su zvaničnici ovog grada u ponedeljak na konferenciji za štampu, a prenosi britanski Telegraf.

Istražitelji u Šijiažuangu koji se nalazi jugozapadno od Pekinga, počeli su oduzimanje iPad 2 uređaja na zahtev kompanije koja je podnela tužbu zajedno sa vladom, optužujući kompaniju Apple da krši njihova prava na iPad ime.




Prema Heibei Youth Daily novinama, inspekcijski tim iz Šijiažuangu Ksinhua distrikta koji je ogranak Državne Uprave za industriju i trgovinu, postupio je po prijemu pisma advokata Shenzhen Proview Technology kompanije, koja tvrdi da Apple iPad krši njihov zaštitni znak. Gao Vei, zamenik šefa inspekcijske službe, rekao je da je za oduzimanje dobio zeleno svetlo od "viših zvaničnika".

"Sada se češlja prodajna evidencija Apple-ovih prodavnica gde smo konfiskovali iPad uređaje" rekao je Gao novinarima. Tokom dvodnevne akcije, tim inspektora je oduzeo 45 uređaja i svi su iPad 2. Shenzhen Proview Technology registrovao je iPad zaštitni znak u Kini još daleke 2001. godine. Kako ova kineska novina navodi, ove prodavnice će dobiti i novčane kazne čiji je iznos za sada nepoznat. Portparol Apple-a u Pekingu nije bio raspoložen da komentariše ovu akciju.

preuzeto sa

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: