Pronađi članak:

22. 3. 2012.

Apple odlučio kako da potroši 100 milijardi dolara


Apple je otkrio šta planira da uradi sa enormnih 98 milijardi dolara gotovine, ispunjavajući očekivanja da može da se desi i prva isplata dividendi posle 1995. godine.

Apple je poručio da se tokom ponedeljka vodila diskusija o balansu novca u ovoj kompaniji. Oni su takođe poručili da nema nikakve izmene za tekući kvartal kao i da je jedina tema diskusije bila keš.

Analitičari kažu da je dosadašnji nedostatak dividendi ili drugi smislen način korišćenja novca zapravo zadržao visoku vrednost akcija Apple-a. Wall Street je takođe izneo očekivanja da će Apple ove godine vratiti novac akcionarima, uzimajući tu komentar Tima Kuka o "aktivnim diskusijama" na najvišem nivou o tom pitanju.



Međutim neki analitičari su govorili i o tome da je najverovatniji scenarijo po kome će Apple imati ili veliku nabavku/akviziciju ili velika ulaganja u nove tehnologije.

Neki su izneli i očekivanja da Apple kupiti Twitter. Jedino niko od njih nije spominjao poboljšanje uslova u kineskim fabrikama koje proizvode za Apple... Na kraju se ipak dogodilo očekivano i Apple je saopštio da namerava da plati dividendu po prvi put posle 17 godina. Pored dividendi, Apple takođe planira početak programa otkupa akcija od 10 milijardi dolara krajem godine.

preuzeto sa

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: