Pronađi članak:

21. 3. 2012.

Nove slike Apple-ovog budućeg sedištaApple voli da prekriva svoje nove proizvode velom tajne, tako da je sasvim očekivano i to da posetioci njegovog energetski efikasnog novog sedišta neće moći da ga vide s okolnih puteva, jer će dobrim delom biti zaklonjeno drvećem, mada je primarna uloga drveća svakako prozaičnija od ove.

Novi crteži koje je objavio Epl insajder (Apple Insider) pokazuju da će čitav kampus u Kupertinu biti veoma pošumljen, zbog čega će buduća zgrada svemirskog izgleda u potpunosti biti okružena debelim zidom drveća. Između drveća nalaziće se staze za trčanje i šetnju. (Crteži se mogu pogledati ovde.)

Eplovo novo sedište napajaće se iz sopstvenog energetskog centra koji najvećim delom neće uzimati struju iz gradske mreže. Gradska mreža će mu zapravo služiti kao rezervni izvor napajanja. Većina struje dobijaće se iz centralnog postrojenja koje će emitovati minimalne količine ugljeničkih gasova, i iz solarnih panela. Na prikazanim planovima vide se detalji krova u celosti prekrivenog solarnim panelima.Polaganje kamena temeljca novog sedišta kompanije obaviće se ove godine, a prema planu čitav kampus treba da bude završen 2015.

Poput svega drugog vezanog za ovu kompaniju i centralna zgrada će biti ogromna. Imaće površinu od oko 260.000 kvadratnih metara, četiri sprata i biće kružnog oblika, s ogromnim staklenim zidovima kroz koje će zaposleni moći da gledaju i unutrašnju i spoljašnju parkovsku stranu prstena. U zgradi će raditi 13.000 ljudi i u njoj će se nalaziti sala sa 1000 mesta, 28.000 kvadratnih metara istraživačkih laboratorija i veliki podzemni parking.

Nedavno preminuli Eplov osnivač Stiv Džobs, koji je prošlog juna predstavio projekat gradskoj upravi Kupertina, rekao je da će Epl zadržati i postojeće sedište na adresi Beskonačna pelja 1 (1 Infinite Loop).

Kako će izgledati Eplovo sedište broj dva možete pogledati i ovde.

izvor: mikro

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: