Pronađi članak:

3.05.2012

Preuzeto 25 milijardi aplikacija sa App StoraApple je izdao zvanično saopštenje u kome se kaže daje App Store postigao novi rekord - 25 milijardi preuzimanja.

Za dostizanje te cifre bilo je potrebno četiri godine i preko 315 miliona korisnika uređaja na iOS-u.

"Želimo da zahvalimo našim korisnicima i programerima što su nam pomogli da postignemo ovaj istorijski uspeh", rekao je potpredsednik Applea, Edi Kju.

"Kada smo lansirali App Store pre četiri godine, nismo mogli ni da zamislimo da će mobilne aplikacije postati takav fenomen kakav su danas".Kineski korisnik, Chunli Fu, preuzeo je aplikaciju Where's My Water? i postavio novi rekord, a Apple ga je nagradio iTunes poklon karticom u vrednosti od 10.000 dolara.

10 milijardi preuzimanja iz App Storea Apple je zabeležio prošle godine, 22. januara, a do cifre od 15 milijardi stiglo je početkom jula 2011. godine.

Osim što se može pohvaliti brojkom, Apple i zarađuje od svoje prodavnice aplikacije. Mashable piše da je u 2011. godini Apple zaradio 5,4 milijardi dolara od iTunesa, App Store i iBookstorea, što je oko 6 posto Appleovih neto prihoda, ali i rast od čak 33 posto u odnosu na 2010. godinu.

preuzeto sa

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: