Pronađi članak:

27. 5. 2012.

Apple dominira tržištem prenosivih računaraUkoliko pod prenosivim PC računarima podrazumevamo tablete, notebook i "mini-notebook" računare, Apple je kompanija koja ovim tržištem dominira.

Izveštaj koji je objavio NPD DisplaySearch pokazuje da Apple ima 22,5 posto udela na ovom tržištu, i to najviše zahvaljujući dobroj prodaji svog tableta.

U prvom kvartalu ove godine prodato je 17,2 miliona mobilnih Apple računara, pokazuje izveštaj.

Drugo mesto zauzela je kompanija HP, sa 11,6 posto tržišta, a prati je Acer, zatim Lenovo i Dell.Ukoliko bi se tržište razvrstalo po kategorijama, na notebook tržištu dominira HP, a drugo mesto zauzima Acer.

Što se tableta tiče, Apple je sa 62,8 posto udela prvi na tržištu, Samsung sa 7,5 posto drugi, a Amazon ima 4 posto tržišnog udela i treći je na listi.

Tokom prvog kvartala ove godine isporućeno je ukupno 76,2 miliona prenosivih računara, 15 posto manje nego u prethodnom kvartalu, ali i 30 posto više u odnosu na isti period prošle godine.

Kompletan izveštaj možete pronaći ovde.Ako želite da pratite došavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.


preuzeto sa

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: