Pronađi članak:

31. 5. 2012.

[INFOGRAFIKA] Rast aplikacija na Apple App prodavnici



Biznis aplikacija na App Store veći je nego što većina ljudi to misli. Svaki od korisnika uređaja kao što su iPhone ili iPad sigurno ima nekoliko aplikacija što besplatnih što plaćenih.

Apple je u nešto više od tri godine napravio ogroman biznis oko aplikacija, pa tako neke kompanije poput recimo Rovio-a, zarađuju enormne količine novaca od svojih aplikacija, no svoj su biznis proširili i na offline prodaju artikala kao što su plišane igračke, majice, itd.



Iako je uopšte teško shvatiti koliko biznis s aplikacijama Appleu donosi prihoda u blagajnu, ova infografika pokazuje neke vrlo zanimljive podatke, pa je tako zanimljivo spomenuti kako je Norveška država koja Appleu donosi najviše zarade po prodatoj aplikaciji – čak 37 centi.

Takođe, pre nego što bacite pogled na ostale podatke, spomenimo da aplikacije sa mogućnošću in-app kupovine donose gotovo dvostruko više prihoda od onih koje to nemaju.



Pogledajte ostale podatke koje su pripremili iz Appannie.com.

Ako želite da pratite došavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

preuzeto sa

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: