Pronađi članak:

9. 6. 2012.

Gladwell: Za 50 godina niko se neće sećati Stiva Džobsa [VIDEO]Malcolm Gladwell, autor poznatih knjiga kao što su “The Tipping Pint” i “Outliers” u intervjuu sa Eleanor Wachter iz CBS-a osvrnuo se na uspješne poduzetnike i objasnio je zašto će svi za 50 godina znati za Bill Gatesa, a zaboravit će ime Steve Jobs.

“Čvrsto vjerujem da će za 50 godina od sada Bill Gates biti zapamćen po svom dobrotvornim radom, no nitko se neće sjećati što je to Microsoft”, mišljenja je Gladwell.Također Malcolm se osvrnuo i na način poslovanja i karakter Stevea Jobsa za kojeg kaže kako je bio besraman i kako je jako dobro znao promovirati sebe. Jobs nikad nije bio prvi u ničemu, no znao je kako stvoriti tržište i prodati stvari.

U nastavku možete pogledati dio intervju, no onaj najzanimljiviji dio počinje na 9:30, stoga preporučamo da pogledate ovih par minuta u kojima je Malcolm posvetio vrijeme pričajući svoje gledište o Steveu Jobsu, Bill Gatesu, Microsoftu i Appleu.Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

preuzeto sa

2 коментара:

  1. Анониман9. јун 2012. 14:17

    Ne secaju se ljudi ni Tesle ko svet, a kamoli njih dvojice za 50 god.. :D

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман9. јун 2012. 14:25

    a i lako je ovom liku sad da sere kad koristi njihove racunare za kucanje knjiga, a naspram njih cak nije ni upola uspesan.. odlicna promocija, napljujem druge i podignem sebe stepenik vise.. do jaja.. :)

    ОдговориИзбриши

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: