Pronađi članak:

30. 6. 2012.

Google Nexus Q: Apple TV konkurencija



Google je u sredu najvio uređaj Nexus Q koji će emitovati filmove i muziku iz računarskog oblaka u čemu će se nadmetati sa Eplovim rešenjem poznatim kao Apple TV.

Njegov loptasti uređaj moći će da pušta filmove kupljene iz mrežne prodavnice Google Play ili sa Youtuba na televizoru visoke rezolucije, ili da na kućnom stereo sistemu emituje muziku kupljenu u istoj prodavnici.

Gugl je ukazao i na društveni aspekt ovog uređaja, jer gosti s Android telefonima ili tablama mogu da puštaju i dele muziku iz svojih kolekcija.



Neksus Kju je projektovan tako da bude kompanjonski uređaj Guglovoj mrežnoj prodavnici i nadmeće se s Eplovim TV uređajem, koji emituje filmove iz njegove prodavnice iTunes i preko kojeg i iPad i iPhone mogu da emituju filmove direktno na televizore.

Guglov uređaj ima prečnik od 11,6 cm i težak je 923 grama. Koristi operativni sistem Android 4.0 i ima dvojezgarni procesor OMAP 4460 kompanije Teksas Instruments. Za bežično povezivanje na raspolaganju su Wi-Fi, Blutut (Bluetooth) i NFC. Ima po jedan mikroHDMI i Eternet priključak.

Uređaj košta 300 dolara i može se poručiti odmah, ali isporuka će početi u julu.



Dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor: mikro

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: