Pronađi članak:

26. 6. 2012.

Odbačen slučaj Apple vs. Motorola


Apple više ne može da traži zabranu protiv Motorola Mobility budući da je američki sudija odbacio tužbu kreatora iPhonea vezanu za smartfon patente.

Sudija Ričard Pozner odbacio je slučaj, što znači da nijedna strana ne može ponovo da podnese tužbu, ali može da se žali.

Rojters je citirao predstavnicu za štampu Motorole koja je rekla da je zadovoljna odlukom; iz Applea nisu hteli da komentarišu.

„Apple se žali da su Motorolini telefoni u potpunosti prekopirani iPhone”, napisao je sudija Pozner u presudi obrazloženoj na 38 stranica. „Ali šteta koja nastaje Motorolinom željom da prodaje proizvode koji se nadmeću sa iPhoneom je sasvim odvojena - i savršeno zakonita - od bilo koje štete nanete kršenjem patenata”.

Sudija je dodao da Apple nije jasno dokazao da su njegovi telefoni „zbog navodnog kršenja patenata pretrpeli gubitak udela na tržištu, prepoznavanje brenda ili naklonost korisnika”.

Analitičari kažu da ovakav ishod nije iznenađenje.

Florijan Miler, koji piše blog Foss Patents, kaže da „Apple nije uradio domaći zadatak u smislu izveštaja stručnjaka i svedoka koji bi dokazali da je reč o krađi patenata. Međutim, Apple će sigurno da podnese žalbu Saveznom sudu”.

Osim što predstavlja udarac Appleu ovaj slučaj bi mogao da ostavi posledice i za druge buduće sporove vezane za patente.



Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

b92

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: