Pronađi članak:

7. 7. 2012.

Novi redsn0w 0.9.14b2 rešava probleme prilikom 06.15.00 baseband downgrade-a [Uputstvo]


Ako se sećate prošli mesec smo dobili dugo očekivanu mogućnost spuštanja iPhona 3G i iPhona 3GS sa iPad-ovog 06.15 basebanda nazad na iPhonov 05.13.04 baseband. 05.13.04 baseband se može otključati putem ultrasn0w alatke a što je važnije on popravlja probleme sa baterijom i GPS signalom koji su mučili korisnike ovih iUređaja.


Ovde možete naći detaljno uputstvo kako spustiti (downgrade) iPhone 3G ili iPhone 3GS sa 06.15.00 iPad basebanda nazad na 05.13.04 iPhone baseband.


Na žalost prethodna verzija redsn0w alatke je radila dobro samo sa jednim modelom NOR baseband čipa (najstarijim) pa su mnogi korisnici na novijim modelima imali dosta problema sa downgrade-om.

Nova verzija RedSn0w 0.9.14b2 poboljšava mogućnosti downgrade-a i radi sa 3 verzije NOR baseband čipa pa samim tim otklanja mnoge od problema sa velikom većinom iUređaja na ovom basebandu.

Osim toga nova verzija redsn0w-a 0.9.14b2 ima i pojednostavljeno uputstvo tako da sada možete spustiti baseband na još lakši način nego ranije.

UPOZORENJE:

iPhone 3GS modeli napravljeni u ranoj 2011 i kasnije imaju NOR čip koji nije kompatibilan sa 06.15.00 basebandom niti ovim downgrade processom. Ako probate uraditi upgrade na 06.15 sa ovim čipom pa onda downgrade nazad na 05.13.04 pokvaricete iPhone. Mi nismo odgovorni za probleme sa iUredjajom. Ove upute radite na svoju odgovornost.



UPUTSTVO:

1. Skinite redsn0w 0.9.14b2


2. Spojite iPhone na računar putem USB kabla. Redsn0w će prepoznati uređaj i verziju basebanda i odrediti ako je downgrade moguć

3. Kliknite Jailbreak (za razliku od prethodne verzije ovde više ne morate skidati iOS 5.1.1)

4. Nakon par trenutaka dobićete opciju Downgrade from iPad baseband, liknite na tu opciju pa kliknite next (sada vise ne morate paziti da li vam je čekirana Cydia ili ne)

5. Ugasite telefon. Uđite u DFU mod prema uputstvu sa ekrana ili pratite naše uputstvo. Ako ste ga uspešno stavili u DFU mod (crni ekran), počeće jailbreak i baseband downgrade. Ako niste, morate ponovo

6. Sačekajte da redsn0w završi svoje. Kada je jailbreak završen dobićete poruku done

Ostatak jailbreak procesa i baseband downgrade dešava se na vašem iUređaju. Pričekajte dok iPhone završi svoje i dok se ne pojavi home screen. Idite u Settings i proveerite baseband.

Ne zaboravite da uključite Location Services ili vam nece raditi GPS :)

Sada vaš iPhone možete otključati pomoću ovog uputstva, preskočite do dela UPUTSTVO ZA UNLOCK.

Ako posle otključavanja imate problema sa pronalaskom signala nakon instalacije ultrasn0wa 1.2.7 pokušajte izbrisati ultrasn0w i ponovo ga instalirati bez SIM kartice. To pomaže većini. Ponekad morate staviti iPhone u Airplane mode ili ručno izabrati korisničku mrežu u Settings. Ako vam i to ne pomogne onda izbrišite i Mobile Substrate pa ga ponovo instalirajte.

Uzivajte u novo otključanom iPhone basebandu bez problema sa baterijom i GPS signalom!


Još korisnih uputstava možete pronaći u našoj galeriji.

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor: omizio

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: