Pronađi članak:

19. 7. 2012.

I Nexus 7 ima magnetni senzor



Google tablet, Nexus 7, ima jedan nedokumentovni magnetni senzor sličan senzorima u Apple iPadu.

Senzor je ostao nezapažen pri rastavljanju Nexusa, a ispostavilo se da mu omogućava da se probudi kad se okviru ekrana primakne magnet, čime će potencijalno podržati dodatke poput pametnog covera kakav se nudi za iPad.

Senzor koji se nalazi u levom donjem delu okvira i primicanjem i odmicanjem magneta uključuje i isključuje ekran, nije naveden ni u Googleovoj dokumentaciji ni na informativnoj strani Asusa – proizvođača ovog tablet računara.



Nije još sasvim jasno čemu će senzor stvarno služiti, ali jedna od mogućnosti je da će ga koristiti Nexus 7 Cover koji će prekrivati i poleđinu i ekran. Sasvim je moguće da će se ekran automatski isključivati kad se pokrije i uključivati kad se otkrije.

Apple je patentirao magnetni mehanizam svog pametnog covera, ali patent se uglavnom odnosi na to kako se cover magnetski kači za iPad, a ne kako se magnetski senzor koristi za uključivanje i isključivanje ekrana. Tako nešto postojalo je još kod nekih ranijih modela, Blackberry Bold, čiji se ekran isključivao kad bi se telefon stavio u njegovu kožnu futrolu.



Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor: b92

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: