Pronađi članak:

2. 7. 2012.

Poboljšajte Google Chrome za iOS sa novim opcijama [Cydia dodaci]


Novi Google Chrome za iUređaje, koji je izašao pre par dana, je odličan pretraživač i mi ga toplo poreporučujemo. Ali njemu su izostavljene neke korisne opcije. Danas vam predstavljamo dva Cydia dodatka Chromizer i ChromeURL koji poboljšavaju Chrome.

Prvo ćemo vam opisati ChromizerOn dodaje nekoliko novih opcija za koje smatramo da su mogle da budu ubačene od strane Google-ovih programera u samom startu.

Ukoliko koristite Chrome na iPhonu, evo opcija koje će ovaj dodatak omogućiti:



- pull to refresh (povlačenje strane sa vrha na dole za osvežavanje)
- full screen (pun ekran)

Ako koristite Chrome na iPadu, pored dve navedene opcije, Chromizer će poboljšati i baratanje jezičcima (tabs) na iPadu tako da će ova opcija više ličiti na opciju sa iPhone verzije.

Drugi dodatak koji danas opisujemo je ChromeURL. Možda ste primetili da je tastatura na Chromu za iOS malo drugačija jer sadrži peti red sa karakterima koji su prema Google-u preko potrebni. Ali taj red zauzima dodatni prostor na malom ekranu. Ako vam ovo smeta, možete povratiti podrazumevanu iOS tastaturu instalacijom ovog, takođe besplatnog dodatka.



On ne samo da će povratiti tastaturu već će vratiti i dodatne opcije koje se kriju iza .com tastera dužim držanjem, u vidu ostalih prečica ka domenima: .net.edu.org, .us

Nadamo se da će Google u sledećoj verziji sam implementirati ove opcije, a do tada, pokrenite Cydiju, potražite i instalirajte Chromizer potpuno besplatno. Podrazueva se da morate imati jailbreakovan iUređaj.

Pogledajte video demo ovih dodatka:





Još korisnih dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor: iDB

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: