Pronađi članak:

15. 8. 2012.

"Apple i dalje kralj tableta"



"Dve godine nakon što je stvorio tržište, Apple je ostao kraj tableta", tako glasi prva rečenica u izveštaju kompanije iSuppli o tržištu tableta.

Izveštaj se odnosi na drugi kvartal ove godine, u kom Apple ima 69,6 posto tržišnog udela. Isporučeno je 17 miliona iPada, izveštava iSuppli, u odnosu na prošlogodišnjih 11,8 miliona.

"Apple preduzima prave korake kako bi izgradio svoju dominantu poziciju u svetu tableta", smatra Roda Aleksander, analitičar kompaniej IHS iSuppli.

"Sa očekivanim ulaskom 7-inčne verzije iPada u septembru, Apple šalje jasnu poruku da planira da duže vreme ostane dominantan na ovom tržištu".



Prema njegovom mišljenju, ključna komponenta Appleovog uspeha je što je čitav ekosistem bio dobro razvijen pre nego što se ušlo na tržište tableta, kao i apsolutna kontrola hardvera i softvera.

Drugi najveći proizvođač tableta je Samsung, a u drugom kvartalu ove godine isporučeno je skoro 2,3 miliona uređaja, te je udeo ove kompanije 9,2 posto.

Amazon je treći sa 4,2 posto, a Asus četvrti sa 2,8 procenata tržišnog udela.

Što se Googlea, i nedavno predstavljenog Nexus 7 tableta, kao i Microsofta i njihovih najavljenih Surface modela tiče, Aleksander smatra da oba igrača imaju potencijalana da postanu glavni u ovoj igri.

"Naročito treba posmatrati Microsoft", rekao je on.

On je dodao i da tableti postaju važan deo u polju potrošačke elektronike.

"Proizvođači moraju shvatutu da korisnici ne kupuju samo hardver, oni kupuju kompletno iskustvo".

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor: b92

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: