Pronađi članak:

11. 8. 2012.

Samsung otvoreno kopirao Apple


Sudski spor između kompanija Apple i Samsung oko krađe patenata se zahuktalo, a poslednji dokazi koji su procurili ne idu u prilog Samsungu. Dokumenti pokazuju da je Samsung crpio inspiraciju iz korisničkog interfejsa koji ima iPhone i da je pokušavao da UI na svom uređaju kreira po izgledu i funkcionalnosti iPhonea.

Interni dokumenti (na 132 stranice) koji dolaze iz Samsunga, pokazuju kako Samsung poredi nekoliko različitih aspekata korisničkog interfejsa iPhonea i Galaxy S modela - od od UI animacije do rasporeda i funkcionalnosti tastera.



Na svakoj strani može se naći po jedna odlika korisničkog interfejsa sa iPhone uređaja, zabeleška šta je dobro na njemu i ista takva zabeleška za Samsungov uređaj, ali sa naglaskom na onome što je loše u poređenju sa iPhoneom i kako bi to trebalo popraviti na Galaxy S uređaju.

Ovo nije prvi put da se ovakvi ili slični dokazi protiv Samsunga pojavljuju, a verovatno neće biti ni poslednji, jer se suđenje tek zahuktalo i očekuje nas još dosta zanimljivih informacija.

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor: mobihobi

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: