Pronađi članak:

25. 9. 2012.

Novi iPhone rekord - 5 miliona


Kompanija Apple objavila je danas da je prvog vikenda prodato preko pet miliona kopija novog modela, iPhone-a 5, i time oboren rekord od 4 miliona prodatih kopija modela 4s tokom prvog vikenda.

Pre ove informacije Apple je objavio da je primio preko 2 miliona narudžbina za novi model. Preko 100 miliona Apple-ovih uređaja je apgrejdovano na iOS 6.

"Potražnja za novim modelom Ajfona je neverovatna, stoga mi vredno radimo kako bismo Iphone 5 isporučili u ruke svih mušterija što je brže moguće," kaže Tim Kuk, izvršni direktor Applea.

"Iako smo rasprodali prve zalihe, radnje su nastavile da primaju isporuke modela Iphone 5 i mušterije mogu da nastave da ga naručuju online. Zahvalni smo na strpljenju i zaista ažurno radimo kako bismo napravili dovoljan broj telefona za sve koji žele da ga imaju," dodaje Kuk.
Cifra od pet miliona prodatih modela Ajfona je značajno manja nego što su bila očekivanja analitičara. Oni su prošle nedelje procenili da će prvog ikenda biti prodato osam miliona komada, ili u najgorem slučaju 6 miliona kopija.

Model iPhone 5 lansiran je u devet zemalja prošlog petka dok će se narednog, 29. septembra, pojaviti u još 22 zemlje...

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor: b92

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: