Pronađi članak:

15. 9. 2012.

Očekivalo se više od novog iPhona 5


Sa svojih 7,6 milimetara iPhone 5 najtanji je smartphone na svetu – rekao je viši Appleov potpredsednik Phil Schiller na početku predstavljanja šeste verzije popularnog telefona. Nije dugo trebalo da se internetom prolomi reakcija na neistinitu tvrdnju uz komentar da u Appleu očito ne znaju “guglati” jer Huawei Ascend P1s sa svojih 6,7 milimetara ipak je tanji od novoga iPhonea. I nije to bila jedina loša kritika…

Odličnim marketingom i zavodljivim gadgetima Apple je sebi postavio vrlo visoke standarde. Od njih se uvek očekivalo da predstave nešto novo, jedinstveno, nešto što dosad nismo videli kod konkurenata. Ono što su u sredu pokazali u San Franciscu odličan je proizvod, ali njegova je glavna mana što je tek jedan u nizu. Samsung, HTC, Motorola… proizvođači su koji su pre izbacili po karakteristikama vrlo slične uređaje.

Upravo zbog toga deo javnosti nakolonjen ovoj kompaniji na novi iPhone je ostao ravnodušan. Mnogi su razočarani jer Apple u njega nije ugradio NFC čip (već prisutan u Samsungovu Galaxyju SIII, Sony i HTC modelima) koji omogućuje mobilno plaćanje, ali Phil Schiller reagovao je na kritike izjavivšida kompanija ima drukčije rešenje.




Nismo ugradili NFC, ali imamo Passbook. To je aplikacija koja omogućuje čuvanje lozinki i PIN-ova, tj. poverljivih podataka o kreditnim karticama, avionskimkartama pa čak i ulaznicama za koncerte. NFC još nije u potpunosti zaživeo, a Passbook korisnicima nudi ono što danas trebaju – rekao je Schiller.

Drugo razočaranje izostanak je tehnologije bežičnog punjenja koja je već ugrađena u Nokijinu Lumijiu 920. Ali, u Appleu smatraju da korisnicima ni ta novotarija zasad nije preko potrebna. Takođe, i dalje nema microSD proširenja kao ni zamene baterije, a izduženi ekran je već postao meta sprdnje korisnika koji predviđaju da će iPhone 6 biti još duguljastijeg ekrana.

Poznati tehnološki magazin Wired ističe pak da je iPhone 5 vrlo dobar, ali dosadan uređaj.

Naš kompletan vodič za iPhone 5 možete pogledati ovde.

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor: perconalmag.rs

3 коментара:

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: