Pronađi članak:

18. 9. 2012.

Prodaja iPhona 5 oborila sve prethodne rekorde


Možda ste oduševljeni novim iPhonom 5. Možda ste razočarani i mislite da Apple nije napravio revoluciju već je samo unapredio iPhone 4S. Bez obzira na to, prodaja iPhona 5 govori svoje.

U prvih 24h od puštanja u prodaju (online pretprodaju), iPhone 5 je prodat u neverovatnih 2 miliona jedinica! Potražnja je nadmašila zalihe.

Ovo je ubedljiv rekord u odnosu na sve prethodne modele iPhona. Kao primer, iPhone 4S je držao prethodni rekord sa prodajom od 1 miliona jedinica u prvih 24 časa od puštanja u prodaju.

Potražnja je bila tolika da će pojedinci umesto 21. septembra dobiti svoje uređaje tek u oktobru. Najviše se kupovalo od operatera AT&T.

Što se tiče prodaje u Apple radnjama, već se formiraju redovi za čekanje u radnji na Petoj aveniji u Njujorku, iako se telefon tamo očekuje tek u petak.




U SAD-u osim AT&T operatera, iPhone 5 će moći da se kupi kod Sprint i Verizon operatera. Takođe će biti dostupan u prodavnicama Best Buy, Radio Shack, Target i Walmart. Apple se nada da će do praznika nuditi iPhone 5 u 100 svetskih zemalja.

Na tabeli ispod možete videti rast prodaje iPhona po modelima:


Kompletan vodiš za iPhone 5 možete pogledati ovde.

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

Da li ste iznenađeni ovakvom prodajom ili ste očekivali drugačije? Bacite koment.

izvor: iDB

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: