Pronađi članak:

22. 10. 2012.

iPhone 5 prestigao Galaxy S3 u udelu internet saobraćajaMobilni telefon iPhone 5 kompanije Apple za samo tri sedmice prisustva na tržištu zauzeo je veći udeo u veb saobraćaju od svog konkurenta, telefona Galaxy S3 firme Samsung.

Samsungov telefon objavljen je pre tri meseca, ali nakon predstavljanja novog iPhone modela gubi na značaju, prenosi reklamna mreža i istraživačka firma “Chitika”.

Prema podacima koji se odnose na severnoameričko tržiste, Appleov telefon predstavlja 56 odsto internet saobraćaja, a Galaxy S3 preostalih 44 odsto.

Rezultat je dobijen tako što je uzet u obzir obim objavljivanja reklama na mreži "Chitika" koji su u vezi sa pomenutim modelima telofona, između 3. i 9. oktobra.
Telefon iPhone 5 došao je u ruke korisnika 21. septembra, kada je u devet zemalja počela njegova prodaja. Tokom samo prvog vikenda prodaje planulo je više od rekordnih pet miliona primeraka.

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor: b92

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: