Pronađi članak:

29. 10. 2012.

Kada se Apple izvinjava Samsungu


Kompanija Apple objavila je nešto što se jedino može objasniti kao ne-izvinjenje Samsungu uprkos odluci suda u Velikoj Britaniji da Galaxy Tab nije kopirao iPad.


Nakon sudske presude, Appleu je rečeno da mora da izda javno obaveštenje na svom sajtu koje će biti vidljivo 6 meseci u kom navodi da Samsung nije prekršio nijedan patent ove kompanije.

Iako se u saopštenju priznaje odluka suda, Apple navodi i pojedine delove presude iz kojih se stiče utisak da je kompanije ipak bila u pravu.

„Izuzetna stilizovanost Appleovog dizajna je zapanjujuća“, kao i „Prednja strana Galaxy Taba pripada familiji koja uključuje Appleov dizajn“.
Posebno se ističe i deo koji navodi: „Samsungovi tableti ne poseduju ekstremnu lakoću korišćenja i dizajn koji poseduju uređaji koje je dizajnirao Apple. Jednostavno nisu toliko kul“.

Kao završni udarac sudskoj presudi suda u Velikoj Britaniji nalaze se i informacije koje ističu da su sudovi u Nemačkoj i Americi presudili u korist Applea.

Britanski sud takođe je naložio Appleu da objavi izvinjenje i u brojnim magazinima i dnevnim novinama, samo pitanje je da li će i oni biti slični izvinjenju na sajtu koje se jednostavno može protumačiti kao: „Prihvatamo odluku suda, iako je ona pogrešna“.

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor: b92

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: