Pronađi članak:

29. 10. 2012.

Šta povezuje iPhone, Titanik i kravu?



Ukoliko želite da oživite kultnu scenu iz filma “Titanik” ili pomognete kravi da se oteli, čuvajte svoje telefone jer se nikada ne zna kada oni mogu da nastradaju.

Sajt MobileInsurance.com objavio je listu najzanimljivijih slučajeva u kojima su vlasnici telefona pokušali da naplate osiguranje zbog svojih oštećenih telefona.

“Moram da priznam da smo čuli zaista bizarne priče, ali ovih deset koje smo izdvojili zaista zaslužuju posebnu pažnju”, kazao je za “Dejli Telegraf” Džon Lamerton, direktor sajta.

“Mobilni telefoni su danas sve skuplji pa je sasvim logično da ih osigurate. Međutim, takva osiguranja ne pokrivaju baš sve nesreće, a pogotovo ne ove koje smo mi odabrali”, objašnjava Lamerton.

Evo 10 neverovatnih situacija o kojima on priča:




  1. Jedan farmer iz Devona tvrdio je da mu je ajfon nesrećnim slučajem „upao“ njegovu kravu jer je telefon koristio kao izvor svetlosti dok se krava telila. Telefon se kasnije ipak pojavio, mada je bio oštećen.
  2. Četrdesetogodišnjakinja iz Notingema prijavila je da je ispekla svoj telefon Nokia 6303i u kolaču koji je pravila za ćerkin rođendan. Ona se požalila kako telefon nije izdržao najveću temeraturu na kojoj je pekla kolač.
  3. Neobičan slučaja zabeležen je u Velsu gde je jedna tridesetogodišnjakinja prijavila „krađu“ svog blekberija od strane galeba. Naime, dotični galeb navodno je oteo telefon iz njene ruke dok je obalom šetala svog ljubimca.
  4. Jedna stanovnica Bristola žalila se na slabo vibriranje njenog blekberi modela Bold 9900 a kao dokaz navela je da je prestao da radi dok ga je koristila kao vibrator.
  5. Četrdesetogodišnji građevinski radnik prijavio je oštećenja na svom ajfonu 4S koja su nastala kada mu je telefon upao u vece šolju. Prema njegovim rečima, to je primetio tek kada je obavio nuždu i pustio vodu. Telefon nije otišao u kanalizaciju ali mu je velika količina vode nanela ozbiljne povrede.
  6. U još jednoj neverovatnoj priči životinja je kriva za sve. Tokom posete Longleat safari parku jedan tridesetogodišnjak slikao je majmune, kasnije tvrdeći da mu je jedan od njih ukrao telefon.
  7. Ništa bolje nije prošao ni par koji je inspirisan filmom „Titanik“ poželeo da oživi čuvenu scenu na pramcu broda. Međutim, kada su hteli da svojim telefonom ovekoveče trenutak, aparat im je ispao iz ruku u okean.
  8. Jedan pirotehničar je postavljao scenu za nacionalno takmičenje najboljih vatrometa u Plimoutu, slučajno zaboravivši telefon na svom vatrometu. Model ajfon telefona 3GS nije preživeo eksploziju niti pad sa 3000 metara.
  9. Mlada stanovnica Liverpula priznala je da je gađala svog momka telefonom HTC Desire X, nakon što je saznala da ju je prevario. Da nesreća bude još veća, promašila ga je pa se telefon razbio o zid.
  10. Ne želeći da plati 60 funti i uživa u jednom od povratničkih koncerata sastava Blur, jedan njihov fan popeo se na jedno od drveća u Hajd parku ne bi li svojim ajfonom snimio koncert. Međutim, kada je bend izašao na scenu, od silnog uzbuđenja teledon mu je ispao i razmio se u komadiće.

Još zanimljivosti na temu Apple-a možete pronaći u našoj galeriji.

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor: b92

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: