Pronađi članak:

20. 10. 2012.

Novi šamar Appleu u ratu sa SamsungomSud je odbio žalbu Applea na odluku kojom je Samsung oslobođen optužbi da je kopirao dizajn tablet uređaja od svog rivala. Šamar u ratu dva giganta je još bolniji, jer Apple mora da uputi i javno izvinjenje.

Odluka Apelacionog suda u Velikoj Britaniji bi mogla da bar malo primiri sukob dve kompanije, koji plamti u sudnicama širom sveta, s obzirom na to da ova odluka važi na celoj teritoriji Evrope.

“I dalje verujemo da Apple nije prva kompanija koja je osmislila tablet pravougaonog oblika sa zaobljenim ivicama”, saopštio je Samsung.
Apple nije komentarisao ovu odluku, a sagovornici agencije Rojters su se složili da bi ona trebalo da stavi tačku na bar jedan deo velikog IT rata dve kompanije.

Britanski sud je ranije objavio da Samsung nije ukrao dizajn od Applea, uz ogradu da proizvodi korejske kompanije “nisu toliko kul”.

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor: b92

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: