Pronađi članak:

15. 11. 2012.

Kako da popravite loš Wi-Fi signal na iPhonu 5? [UPUTSTVO]


Mnogi korisnici iPhona 5 se žale da ime je WiFi signal jako loš. On ima problem da uhvati pun signal i da ga održi više od nekoliko sekundi. Napralvjeni su i uporedni testovi sa iPhonom 4S u jednoj ruci i iPhonomn 5 u drugoj, iPhone 4S je hvatao pun signal dok se iPhone 5 mučio.

Nedostatak je verovatno u softveru i dok Apple ne izbaci zakrpu možete poboljšati WiFi performanse svog telefona.

Uputstvo se zapravo ne odnosi na iPhone već ne (vaš) ruter na koji imate problem da se nakačite i čijim podešavanjima imate pristup (kuća...).




Sve što trebate da uradite jeste da pristupite podešavanjima svog rutera i da enkripciju promenite sa WPA/WPA2 na WEP, ukucate novu lozinku i iPhone 5 bi trebao da se kači na tu mrežu bez problema.

Telekom ADSL ruteru/modemu pristupate kucenjem ove adrese u pretraživaču: 192.168.1.1 u kucanjem lozinke, zaim u Basic/Wireless LAN i u Authentication Type izaberete WEP. Ukoluko vam je neko drugi provajder ili vam se ne otvara stranica sa podešavanjima, nazovite korisnički servis da vam pomognu oko pristupa podešavanjima i promeni WPA u WEP, moraju da vam izađu u susret.

Imajte na umu da je WEP enkripcija/zaštita slabija nego WPA/WPA2 tako ja je ovo privremeno rešenje. Ali imajući u vidu da većina ljudi koji su prosečni korisnici ne umeju da probiju WEP lozinku, nemate razloga za strah. Uostalom, ko je toliko dokon da probija lozinku kako bi pozajmljivao internet pored toliko otvorenih WiFi tačaka?

Probajte pa nam javite u komentarima da li ima poboljšanja?

Još korisnih uputstava za iUređaje možete pronaći u našoj galeriji.

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor: engadget

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: