Pronađi članak:

26. 11. 2012.

Protivnapad Applea na Samsung



Američka informatička kompanija Apple je proširila listu uređaja u sporu oko patenata sa južnokorejskim Samsungom.

Apple je tako reagovao pošto je Samsung prošle nedavno dodao Appleove uređaje iPad i iPod svojoj tužbi, preneli su francuski elektronski mediji.

Sada je Apple svojoj početnoj tužbi dodao šest proizvoda Samsunga: Galaxy S III s instaliranim operativnim sistemom Android JB (Jelly Bean), Galaxy S III mini, Galaxy Note II, Galaxy tab 8.9 Wi-Fi, Galaxy tab II 10.1 i Galaxy Rugby Pro - GRP.

Samsung i Apple se trenutno međusobno tuže za povredu patenata zbog krađe dizajna i tehnologije u 10 zemalja, uključujući Sjedinjene Američke Države i Nemačku.

-->


Samsung je u avgustu ove godine presudom suda u SAD morao da plati Appleu sumu od 1,05 milijardi dolara na ime obeštećenja zbog nelegalnog kopiranja funkcija uređaja iPhone i iPad za svoju vodeću paletu pametnih telefona Galaxy S.

Nakon Samsungove žalbe, donete su dve odvojene presude u Japanu i Holandiji kojima su Appleovi zahtevi za isplatom obeštećenja odbijeni.

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor: b92

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: