Pronađi članak:

4. 12. 2012.

Šta bi Stiv Džobs mislio o Windowsu 8?



Stiv Džobs najverovatnije ne bi hteo da komentariše novi OS, ali sam siguran da bi za nove Windows telefone i njihov OS rekao da su elegantni. Za Microsoftov tablet bi sigurno zaključio da je lepo osmišljen, pomalo nezgrapan ali i da su aplikacije i OS jadno izvedeni, zaključio je Džordž Džouns za TabTimes..

Desktop verzija OS-a? Na nju bi gledao kao na apsolutnu propast.

Džobs nije bio savršen kada je razumevanje same tehnologije u pitanju, zapravo, nekoliko njegovih teorija o tabletima i njihovoj budućnosti vrlo brzo je opovrgnuto.

Recimo, tržište tableta sa ekranom od 7 inči potpuno je eksplodiralo, a po svoj prilici, čini se da će iPad mini pokleknuti pred Kindle Fireom HD.

Samsung Galaxy Note II pokazao je da postoji itekako veliko tržište kada su u pitanju tablet telefoni sa olovkom.

Jedna stvar koju je Džobs ipak video kristalno jasno, bila je veza između tableta i desktopa. Tamo gde je Microsoft uleteo sa jednim sistemom za sve, Apple i dalje drži granicu između iOS-a i MacOS-a.




Apple je do sada odbijao da integriše dodir kao ključnu komponentu svojih računara, ali polako integriše ključne elemente iOS-a u svoje Macove.

Aplikacija za slanje poruka je odličan primer ovoga. Poslednji OS, XMountain Lion, dozvoljava korisnicima da šalju tekstualne poruke sa istih kontakata koje imaju na telefonu, računaru ili tabletu.

Znatno ranije, Apple je integrisao svoje komande koje se izdaju određenim pokretom prstom u MacOS – ali ne na sam ekran već na trackpad i Magic Mouse.

Ovakva metodologija u potpunoj je suprotnosti sa svima što je Microsoft pokušao da postigne sa Windowsom 8.

Vrlo je moguće da je Microsoft samo znatno ispred svog vremena. Ukoliko ljudi nastave da prihvataju tablete, vrlo lako se može desiti da oni postanu jedini računari u našem domu.

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor: b92

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: