Pronađi članak:

30. 5. 2013.

Šta su Gejts i Džobs govorili jedan o drugom?



Ranije ovog meseca, Bil Gejts o svom nekadašnjem "suparniku" je govorio s mnogo emocija.

"Na neki način smo odrastali zajedno. Rođeni smo iste godine, delili smo navini optimizam i izgradili velike kompanije. Ostvarili smo svaku zamisao koju smo imali o stvaranju novih proizvoda. Naravno, većinu vremena smo bili rivali, ali uvek smo zadržali poštovanje i komunicirali čak i kada se razboleo ", rekao je Gejts.

I zaista, Gejts i Džobs bili su partneri i rivali, a zajedno su stvorili kompanije koje su na neki način promenile svet.

Gejts o Džobsu:



"Stiv Džobs bio je suštinski čudan i neobično oštećen kao ljudsko biće".

"Nikada nije znao mnogo o tehnologiji, ali je imao osećaj za ono što funkcioniše".

"Da li ste znali da Džobs nema pojma o tehnologiji? On je samo super prodavac. Ne zna ništa programiranju i 99 odsto onog što govori i razmišlja pogrešno je".

"Mislim da nam je potreban plan uz pomoć kog ćemo dokazati da, uprkos tome što nas je ponovo prešao, možemo brzo krenuti napred i parirati ili čak napraviti bolje proizvode od njegovih". (Gejtes u internom mejlu vezanom za iPod)




"Dao bih sve da imam Stivov ukus".

"iPad je zgodan čitač, ali kod njih nema ničeg što bih pogledao i zažalio što Microsoft to nije učinio pre njih".

"Ovaj integrisani pristup funkcioniše kada je Stiv na čelu Applea, ali to ne znači da će pobediti u rundama koje slede".

"Način na koji radi je drugačiji i mislim da je magičan".

Džobs o Gejtsu:



"Imao bi potrebnu širinu da je tu i tamo uzeo LSD ili u mlađim danima otišao u ašram".

"Bil je u svojoj suštini nemaštovit i nikada ništa nije izumeo. Upravo zato mislim da se prijatnije oseća u filantropiji nego u tehnologiji".

"Besramno krade tuđe ideje".

"Problem sa Microsoftom je to što uopšte nemaju ukusa. I pritom smatram da im opasno nedostaje stila. Nemaju originalnih ideja i uopšte ne unose kulturu u svoje proizvode".

„Naravno da je njegov fragmentirani model funkcionisao, ali nije rezultirao dobrim proizvodima. Proizveo je samo usr*** proizvode ".

"Više ne dominiraju tržištem. Postali su uglavnom nevažni. Ne mislim da će se nešto u Microsoftu promeniti sve dok ga vodi Balmer".

"Bil se voli predstavljati kao čovek za proizvode, ali to je laž. On je biznismen. Vladanje biznisom za njega je bilo važnije od proizvoda. Postao je najbogatiji i pitam se da li je to zaista bio njegov cilj. Divim mu se zbog kompanije koju je izgradio. Impresivna je i uživao sam radeći s njim. Vedar je i ima dobar smisao za humor ".

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor: b92

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: