Pronađi članak:

6. 6. 2013.

Apple započeo zaštitu iWatch patenta



Ruske novine Izvestia objavile su da je Apple podneo zahtev za zaštitu patenta pod nazivom „iWatch“ u Rusiji što je dodatno podgrejalo glasine da kompanija zaista planira da do kraja godine predstavi pametan sat.

Novine takođe pišu da je Apple već registrovao sličan patent na Jamajci 3. decembra 2012. godine. Ovo nije neobično pošto Apple i druge kompanije često podnose zahteve za registraciju patenta u karibskim zemljama kao što su Jamajka i Trinidad i Tobago zbog činjenice da njihove baze podataka nije tako lako pretraživati putem interneta.


Crtež sa prjave za zaštitu patenta za video narukvicu koja podseća na pametan sat

Sudeći po izveštaju, Apple je tražio zaštitu imena iWatch po dve klauzule – klauzuli tipa 9, koja uključuje kompjutere i periferije i po klauzuli tipa 14, koja uključuje razne tipove nakita poput satova.




Izvestia piše da Apple očekuje konkurencija u vezi sa imenom iWatch na mnogim tržištima širom sveta, uključujući i Sjedinjene Američke Države gde su brojne kompanije zaštitile svoje proizvode po klauzuli tipa 9. Čak je i u Rusiji prijava jedne kompanije za zaštitu patenta pod imenom iWatch po klauzuli tipa 14 odbijena zbog sličnosti sa postojećim patentom iSwatch koji drži jedan proizvođač satova u Švajcarskoj.

Iako želja Applea da zaštiti iWatch ime mogu nagoveštavati planove kompanije da lansira takav proizvod, ti planovi uopšte ne moraju biti finalni.

Pre predstavljanja iPada, Apple je pokušavao da zaštiti prava na iSlate, samo da bi se kasnije otkrilo da je to radio kako bi dodatno zaštitio iPad ime.

U ovim planovima učestvovale su lažne korporacije koje su dizajnirane tako da ne otkrivaju vezu sa Appleom, ali za sada se ne čini kao da Apple pokušava da uradi to isto sa iWatch imenom.

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor: b92

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: