Pronađi članak:

23. 9. 2013.

Odsečeni prst neće moći da pristupi iPhonu 5s



Predstavljanje iPhonea 5s i njegovog dugmeta sa senzorom za čitanje otiska prsta pokrenulo je i zabrinutost mnogih korisnika da sada lopovi neće samo krasti telefone već će ljudima seći i prste kako bi dobili pristup telefonu.

Ono što je do sada poznato jeste da iPhoneov Touch ID senzor za čitanje otiska prsta koristi radio frekvenciju kako bi detektovao potkožne slojeve kože – u pitanju je proces koji od korisnika telefona zahteva da bude živ i sa prstom na ruci.




„Ova tehnologija je tako napravljena da slika otiska mora da bude uzeta sa živog prsta. Niko u našem poslu ne želi da priča o odsečenim prstima, ali na kraju dana ipak moramo da uklonimo strahove potrošača“, izjavio je Sebastijan Tave, šef tehnološkog odeljenja kompanije Validity Sensors koja se bavi rešenjima za skeniranje otiska prsta.

Naravno, ovo rešenje ne isključuje mogućnost prisile, ali ipak uklanja postojanje najgoreg scenarija.

Sve o novom iPhonu 5s možete saznati ovde. Pogledajte šta je sve Apple predstavio na poslednjoj prezentaciji. Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor: b92

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: