Pronađi članak:

1. 10. 2013.

Hakovan Touch ID na iPhonu 5S!



Touch ID skener otiska prsta na novom Apple-ovom iPhone-u 5S izgleda da može da se hakuje. Tako bar tvrdi hakerska grupa "Chaos Computer Club", a prenosi BuzzFeed.

Članovi hakerske grupe CCC "provalili" su u novi Appleov iPhone 5S tako što su "prevarili" Touch ID senzor tako što su mu "podvalili" fotografisani otisak prsta koji je ispisan na tanki sloj lateksa.

Hakeri su objavili da je moguće fotografisati otisak prsta s neke glatke površine kao što je na primer staklo, i onda poboljšati potom tu sliku u računaru i zatim je štampati na komad lateksa. Sve je to moguće koristeći “materijale koji se nalaze u svakom domaćinstvu", mada teško da je sken u 2400 dpi rezoluciji i štampanje u 1200 dpi to o čemu pričaju.




Lateks se zatim stavi na mesto gde inače ide prst i iPhone-ov Touch ID će poverovati da je zaista reč o otisku prsta vlasnika telefona. Lažni otisak prsta tako je otključao ovaj iPhone na snimcima ispod. Apple zasada nije komentisao ovaj slučaj.





Sve što trebate da znate o Apple-ovom senzoru za čitanje otisaka možete pročitati ovde. Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor: b92

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: