Pronađi članak:

14. 10. 2013.

Kako ugasiti praćenje čestih lokacija i poboljšati privatnost i bateriju u iOS 7 [UPUTSTVO]



Svi pametni telefoni prate vaše lokacije putem GPS usluga kao bi vam izbacili bolje reklame kao i za ostale popratne servise. Situacija nije ništa drugačija ni s iPhoneom mada Apple ovu funkciju koristi za poboljšanje mapa i bolje informacije u centru za obaveštenja. Osim toga, Apple je ubacio mogućnost gašenja ovakve vrste praćenja lokacija i u iOS-u 7 nakon prošlogodišnjih PR noćnih mora o kojima smo već pisali. Gašenje ove opcije vam neće samo popraviti privatnost, već će i poraviti trajanje baterije.

Svaki put kada neka od brojnih aplikacija upali GPS, Apple iskoristi tu priliku da u svoj sistem upiše tu lokaciju kako bi videli kuda se krećete i po broju lokacije miliona korisnika poboljša mape. Osim toga bazirano na vašoj lokaciji iPhone vam može prikazati bolje informacije o vašoj okolini u centru za obaveštenja kao npr. prognozu vremena ili druge funkcije povezante sa Passbook aplikacijom koja se kod nas i onako ne koristi. tako da vam za sada ne treba i možete je ugasiti.

Lokacije u iOSu 7 su sortirane prema mestima u kojima se najviše krećete pa informaciju možete videti vizuelno na mapi, slično kao na slici. Iako je ova prezentacija odlično urađena još uvek vam troši bateriju, tako da je možete ugasiti.

Vi odlučite ako su vam ove funkcije potrebne ali ako ne onda ih ugasite na ovaj način.







Pre nego što to uradite, na dnu stranice možete pogledati spisak mesta po kojima se najviše krećete. Ako vas vizualna prezentacija čestih mesta zanima ostavite Česte lokacije upaljene.

Još korisnih uputstavamožete pronaći u našoj galeriji.

Pogledajte šta je sve Apple predstavio na poslednjoj prezentaciji. Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor: omizio

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: