Pronađi članak:

11. 11. 2013.

Novi iPhone sa ekranom od safira?



Plan da se safir zbog svoje izdržljivosti i nemogućnosti da se izgrebe koristi kao staklo na displeju nije nov, ali jeste skup. Zato Apple pravi fabriku u Arizoni

Glasine da će ekran budućeg iPhone 6 biti od retine već podležu reviziji, nakon što se pojavila vest da će displej biti od safira!

Ove nove glasine temelje se na najavljenom planu iz Apple-a da otvori novu fabriku u Arizoni koja bi upošljavala 700 ljudi na izradi stakla od safira.

Apple već koristi safir na iPhone-u, gde je smešten kao zaštita sočiva kamere, kao i na senzoru za očitavanje otiska na glavnom dugmetu.




Plan da se safir zbog svoje izdržljivosti i nemogućnosti da se izgrebe koristi kao staklo na displeju, nije nov, ali jeste skup.

Najava otvaranja fabrike sada nameće pretpostavku da će gorila staklo koje štiti ekrane iPhone-a generacijama, biti uskoro zamenjeno safirnim.

Sa druge strane, možda je nova fabrika striktno fokusirana na novu ID tehnologiju dodirom, koju Apple promoviše.

Pogledajte šta je sve Apple predstavio na poslednjoj prezentaciji. Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor: telegraf

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: