Pronađi članak:

21. 11. 2013.

Ovo su prvi game kontroleri za iPhone



Na prezentaciji posledeg Apple mobilnog operativnog sistema iOS 7 najavljeno je da će on po porvi put imati podršku za spoljašnje hardverske dodatke u vidu kontrolera za igrice, koji će iPhone predtvarati u džepnu igračku konzolu.

Danas ćemo vam predstaviti prva dva kontrolera koja su se pojavila na tržištu i to od kompanija Logitech i MOGA.



Prvi je PowerShell koji dolazi od kompanije Logitech sa dugom tradicijom na tržištu dodatne opreme. Njega koji karakteriše jednostavan dizajn, kontrole kao na konzolama i izlaz za slušalice. Kompatibilan je sa iPhone 5, iPhone 5s i iPod touch (5. gen) uređajima. Osim spoljašnjih tastera on pruža i duži vek upotrebe iUređaja jer ima ugrađenu bateriju od 1500 mAh. Dolazi sa garancijom od 3 godine.






Drugi nam stiže od kompanije MOGA specijalizovanoj za igračke kontrolere za mobilne uređaje. Za sobom imaju nekoliko kontrolera za Android, a prvi za iOS je ACE™ POWER. Njegov dizajn je mnogo ergonomičniji u odnosu na Logitechov. On osim standardnih tastera poseduje nekoliko dodatnih i dva analogna stick-a. Iako nema ugrađenu bateriju, uz pomoć Boost tehnologije produžava vek trajanja baterije. Od PowerShell-a ga razlikuje to što se može sklopiti kada se ne koristi što ga čini manjim za nošenje i što osim iPhona 5, 5s i iPod touch-a 5. generacije podržava i iPhone 5c. Dolazi sa garancijom od 2 godine.

Cena oba kontrolera je 99$ i detaljne karakteristike i kupovinu možete obaviti na adresama ispod:


Pogledajte video demonstracije:





Pogledajte šta je sve Apple predstavio na poslednjoj prezentaciji. Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: