Pronađi članak:

15. 12. 2013.

iPhone 5S je najprodavaniji smartfon na svetu



Apple-ovi smartfoni iPhone 5S i iPhone 5 u oktobru ove godine prestigli su Samsungov Galaxy S4 širom sveta, objavila je kompanija za istraživanje tržišta "Counterpoint Research". Posebno je veliki uspeh ostvaren u Kini – gde je tržišni udeo firme iz Kupertina porastao sa 3 na 12% u samo jednom mesecu.

U svom najnovijem izveštaju "Market Pulse", Counterpoint Research je objavio da je iPhone 5S zadržao prvo mesto u globalnoj prodaji smarfona uprkos velikoj potražnji i manjku jedinica koje su bile tražene, koji su prisilili mnoge kupce da malo duže čekaju kako bi dobili telefon.

Pošto su prepreke u proizvodnji i dostavljanju iPhone-a 5S otklonjene, ova istraživačka kompanija očekuje da će Apple zabeležiti čak i veću potražnju za mesece novembar i decembar.

iPhone 5 osvojio je drugo mesto na Counterpointovoj listi, ostavljajući Galaxy S4 na trećem. iPhone 5C je na četvrtom mestu, a sledi ga Samsung Galaxy Note 3, Galaxy S3 i Galaxy S4 Mini.






Apple je širom sveta prošao dobro, ali najbolje u Kini, gdje se njegov tržišni udeo povećao sa tri posto u septembru na 12 posto u oktobru ove godine, pa je time ova kompanija postala treća po veličini u isporuci smartfona u ovoj zemlji.

Sporazum sa "China Mobile", koji je već postignut, obećava da bi Apple-ov udeo među kineskim potrošačima mogao još više da poraste. "Counterpointov" mesečni izveštaj "Market Pulse" bazira se na prodajnim podacima iz istraživanja glavnih trgovaca i distributera iz 33 zemlje sveta.

Pogledajte šta je sve Apple predstavio na poslednjoj prezentaciji. Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor: b92

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: